Kläder & Märkning

Kläder och märkning

Xess Produktion kan erbjuda ett brett utbud av kvalitetskläder, med eller utan profilerande märkning, i olika prisklasser från ledande leverantörer i Sverige och Europa - se vidare under Utbud.

För märkning och profilering jobbar Xess Produktion med flera olika tryck- och märkningstekniker.

• Digitalt fyrfärgstryck direkt på plagget – såväl på vita/ljusa som svarta/mörka. Denna teknik används på textilier av ren bomull eller i blandtextil med minst 80 % bomull.

• Sublimering är en teknik som färgar in vit polyester. Begränsningen för fyrfärgstryck är att textilen måste vara vit för att få korrekt färgåtergivning.

Det är också möjligt att märka även färgad polyster med mörkare färger, men färgåtergivningen är då begränsad.

Denna teknik lämpar sig mycket väl för sport- och träningskläder, då det är själva textilfibern som färgas in och man alltså inte lägger på något lager ovanpå textilien, som ju påverkar plaggets förmåga att transportera fukt eller andas.

Xess Produktion kan också erbjuda sublimerade och laserskurna märken med transferklister – en effektiv och exklusiv märkning av alla sorters plagg och textila produkter, såväl för profilering som lagsport.

• Transfer kan användas på alla, eller i alla fall de allra flesta, textila material. Då denna teknik innebär att man lägger på ett tätt material ovanpå materialet, bör man vara försiktig med storleken på märkningen av plagg som ska bäras närmast kroppen.